Uit de Kunst Zuidhorn

Etalageroute geopend
Zaterdag 16 september was de officiële opening van de Kunst in de Etalage route in Zuidhorn. Deze door Stichting uit de Kunst Zuidhorn georganiseerde kunstroute is een jaarlijks evenement in het centrum.
Het gezelschap, bestaande uit deelnemende kunstenaars, het bestuur van de stichting en belangstellenden liep de route door het dorp vanaf het Cultureel Centrum.

De aanwezige kunstenaars kregen de gelegenheid om iets over hun werk en hun werkwijze te vertellen.
Zo viel te horen dat de kunstenaar de werkelijkheid naar zijn hand zet, met een vuile kwast kunt schilderen en over vloeiende inkt.
Bij Rudie Wiersma exposeert Arjen Broerstra die voor de gelegenheid in zijn mobiele atelier aan het werk was. De komende zaterdagen zal hij ook aanwezig zijn met zijn mobiele atelier.

Ook de kinderkunst in de hal bij AH werd bekeken en gewaardeerd door het gezelschap. Leerlingen van CBS het Anker en GBS De Brug hebben weer mooie werken gemaakt.

Na afloop was de officiële openingshandeling in Brilmode Zuidhorn.
Voorzitter Henk Bakker vertelde in zijn speech weer blij verrast te zijn over het ten toon gestelde werk. “Je zou kunnen zeggen dat de route steeds hetzelfde is maar is toch elke keer weer anders”, besloot hij.

Winkeleigenaar Roland Turksema zorgde voor echte vernissage met het schenken van een mooi glas wijn en een hapje zodat de aanwezigen nog na konden praten over de route.

De route is te lopen tot en met 16 oktober. Er is een loterij aan verbonden. Bij de deelnemende winkels zijn loten a 5,- voor drie stuks verkrijgbaar. Hiermee is een geldbedrag van maar liefst 350,- te winnen waarmee werk van een deelnemende kunstenaar gekocht kan worden.
De route wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Langewold beheer, Zakenkring Zuidhorn en WelkominZuidhorn.nl

 

Bezoekers

Deze maand 4318 | totaal 257708