Uit de Kunst Zuidhorn

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd om mee te doen met de Kunst in de etalage route te Zuidhorn van 21 september t/m 19 oktober.

U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen dat via onderstaande link bereikbaar is.

 

Aan het jaarlijkse evenement van Stichting uit de Kunst, waarbij kunstenaars exposeren in etalages van de winkeliers in Zuidhorn voor de Etalageroute, is een loterij verbonden. Notaris Tjeerd Smid verrichtte hiervan onlangs de trekking.

De winnaars van de Etalageroute Zuidhorn hebben hun gewonnen kunstwerk bij de kunstenaars uitgekozen en opgehaald.

Marijke Buijs uit Aduard koos voor werk van Iris Koffijberg dat bij Ghebels in de winkel werd tentoongesteld. C.G. van den Bos-van Oostveen uit Noordhorn koos voor kunst van Tosja Schaeffer die bij Koetschhuyskaas was geëxposeerd.
Meerdere winnaars
De uitslag kent dit jaar meerdere winnaars. Niet alleen de ‘lotenkopers’ Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen, ook de kunstenaars Iris Koffijberg en Tosja Schaeffer vallen in de prijzen. Daar bovenop schenkt kunstenares Tosja Schaeffer het geld aan de Voedselbank Westerkwartier.

Dankzij hoofdsponsor Langewold beheer, de verkoop van loten door winkeliers en door Stichting Uit de Kunst tijdens het Kom in Zuidhorn evenement zijn er dit jaar twee kunstwerken verloot.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Hoofdsponsor Langewold Beheer, Zakenkring Zuidhorn en WelkominZuidhorn.nl

Etalageroute geopend
Zaterdag 16 september was de officiële opening van de Kunst in de Etalage route in Zuidhorn. Deze door Stichting uit de Kunst Zuidhorn georganiseerde kunstroute is een jaarlijks evenement in het centrum.
Het gezelschap, bestaande uit deelnemende kunstenaars, het bestuur van de stichting en belangstellenden liep de route door het dorp vanaf het Cultureel Centrum.

De aanwezige kunstenaars kregen de gelegenheid om iets over hun werk en hun werkwijze te vertellen.
Zo viel te horen dat de kunstenaar de werkelijkheid naar zijn hand zet, met een vuile kwast kunt schilderen en over vloeiende inkt.
Bij Rudie Wiersma exposeert Arjen Broerstra die voor de gelegenheid in zijn mobiele atelier aan het werk was. De komende zaterdagen zal hij ook aanwezig zijn met zijn mobiele atelier.

Ook de kinderkunst in de hal bij AH werd bekeken en gewaardeerd door het gezelschap. Leerlingen van CBS het Anker en GBS De Brug hebben weer mooie werken gemaakt.

Na afloop was de officiële openingshandeling in Brilmode Zuidhorn.
Voorzitter Henk Bakker vertelde in zijn speech weer blij verrast te zijn over het ten toon gestelde werk. “Je zou kunnen zeggen dat de route steeds hetzelfde is maar is toch elke keer weer anders”, besloot hij.

Winkeleigenaar Roland Turksema zorgde voor echte vernissage met het schenken van een mooi glas wijn en een hapje zodat de aanwezigen nog na konden praten over de route.

De route is te lopen tot en met 16 oktober. Er is een loterij aan verbonden. Bij de deelnemende winkels zijn loten a 5,- voor drie stuks verkrijgbaar. Hiermee is een geldbedrag van maar liefst 350,- te winnen waarmee werk van een deelnemende kunstenaar gekocht kan worden.
De route wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Langewold beheer, Zakenkring Zuidhorn en WelkominZuidhorn.nl

Kunst etalageroute van start

Vanaf 16 september is in het centrum van Zuidhorn weer de Kunst-in-de-etalage route. Tot en met 16 oktober is er in ongeveer 25 etalages én in de winkels kunst te bewonderen van evenzoveel kunstenaars.

Er zijn werken te zien van voornamelijk uit het Westerkwartier afkomstige kunstenaars. Gedurende de route worden ook loten verkocht door de deelnemende winkeliers waarmee een kunstwerk aangeschaft kan worden.

Kinderkunst
Ook dit jaar heeft een aantal scholen zich ingespannen om mee te doen aan dit evenement van de Stichting uit de Kunst. o.a leerlingen van CBS Het Anker en GBS De Brug zijn gezamenlijk bezig geweest om “kunst” te creëren. Dit wordt tot en met 15 oktober ten toon gesteld in de hal bij Albert Heijn.

 Genodigden en belangstellenden lopen om 14.00 vanaf het Cultureel Centrum Zuidhorn de route en sluiten deze af met een drankje. Dat is dan de officiële opening van de Kunst-in-de-etalage route. Tot en met 16 oktober is er in ongeveer 25 etalages én in de winkels kunst te bewonderen van evenzoveel kunstenaars.

Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp. In 2023 is dat van 16 september tot en met 14 oktober. Hierbij wordt je uitgenodigd om deel te nemen.

Aanmelden is niet meer mogelijk

 

Bezoekers

Deze maand 2915 | totaal 262458