Uit de Kunst Zuidhorn

Stichting uit de kunst kwam 11 juni Coronaproof bijeen. Op gepaste afstand werd vergaderd over o.a. de komende etalage route in Zuidhorn.

» Artikel op welkominzuidhorn.nl

bestuur Stichting uit de kunst 2020

Dit jaar van 19 september t/m 17 oktober

Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp. Dat is ook dit jaar het geval. Op 19 september wordt het startschot gegeven voor de route.

Een eerste inventarisatie van de deelnemende winkels is inmiddels gemaakt en de kunstenaars worden benaderd. Er is opvallend veel belangstelling van de winkeliers in het dorp, met hun deelname stellen zij hun etalage beschikbaar als podium voor de kunstenaars en onderscheiden zich daarmee tegelijkertijd van winkelcentra in andere dorpen. Zuidhorn heeft als enige dorp in de regio een etalageroute!

Kunst in de Etalage 2019

Stichting uit de Kunst Zuidhorn

 

Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp.

Dat is ook dit jaar het geval. Op 21 september geeft de nieuwe wethouder van cultuur van de gemeente westerkwartier, Hielke Westra, het startschot voor de route. Hij wordt voor Fotozaak Rudie Wiersma (om 13.00 uur) welkom geheten door zijn oud-collega en voormalig wethouder van cultuur van Zuidhorn, Henk Bakker, die inmiddels de voorzittershamer van de stichting van Gerdie Klaassen heeft overgenomen.

Uitslag Kunst Etalage Route

De Kunst Etalage Route in Zuidhorn was wederom een groot succes.

Dit jaar werden voor de eerste keer loten verkocht waarmee het winkelend publiek een kunstwerk naar eigen keuze kon winnen!

Daarvoor was veel belangstelling. Er werden

Vrijdag 3 november 2017:

Interview Frans Vuursteen Dagblad van het Noorden

 DEZE CONCERTEN WERDEN MEDEMOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Kunstraad Groningen

Stichting Beringer Hazewinkel Fonds

Scholten Kamminga Fonds

 

 

Bezoekers

Deze maand 731 | In totaal 59826