Uit de Kunst Zuidhorn

Kunstenaars

Op deze pagina's vindt u informatie over kunstenaars in en om Zuidhorn.

 

Roger Veldman

Het goudsmeden is voor Roger Veldman in de eerste plaats een ambacht.
Het gebruik van de technieken die toepasbaar zijn bij het zilver en de goudlegeringen, is het uitgangspunt voor het creëren van zijn sieraden.

Matty de vries

In de schilderijen van Matty de Vries ontstaat vanuit stilte ruimte. In die ruimte verschijnen op doek of op paneel een aantal basivormen in olieverf – vierkant, driehoek, cirkel – en doemt een voorstelling op.

We zijn zoon en moeder en beide schilderen we met acrylverf. We zijn beide kunstenaars en we hebben ieder ons eigen atelier aan huis. Leon maakt schilderijen die (voor hem) een betekenis hebben. Fenneke maakt schilderijen veelal geïnspireerd op Afrika.We schilderen allebei apart van elkaar, maar ook werken we zo nu en dan samen aan een schilderij. Echt zij aan zij!
In opdracht schilderen we ook, laat ons weten wat je wilt en we zullen naar jouw wensen een schilderij maken. De schilderijen die we alleen of samen maken zijn te koop of te huur.
www.kunstmetlef.nl

 

Ik maak schilderijen, zagerijen, objecten, beelden en houtsneden. Veelal vrij werk en met enige regelmaat opdrachten.
Mijn werk kenmerkt zich door een eigen, zeer herkenbare vormentaal. Mijn stijl kan omschreven worden als ‘geconstrueerd expressionisme’. De afbeelding bepaalt veelal de vorm van het werk. Schilderkunst en beeldhouwkunst worden op deze manier met elkaar verweven.
In 2015 bracht ik Roersels op de markt. Roersels zijn strak vormgegeven RVS roerstaafjes in de beste Dutch Design traditie: een bijzondere combinatie van het plastic roerstaafje en het zilveren souvenir lepeltje.
Foto’s: Aernout Steegstra.

www.reiniervandenberg.nl

 

 

Bezoekers

Deze maand 5394 | totaal 134401