Uit de Kunst Zuidhorn

Kunstenaars

Op deze pagina's vindt u informatie over kunstenaars in en om Zuidhorn die deelnamen aan de Kunst etalageroutes.

 

Roger Veldman

Het goudsmeden is voor Roger Veldman in de eerste plaats een ambacht.
Het gebruik van de technieken die toepasbaar zijn bij het zilver en de goudlegeringen, is het uitgangspunt voor het creëren van zijn sieraden.

Werk van deze onlangs overleden kunstenaar Jan Schoffelmeijer uit Loppersum (1965-2022) wordt tijdens de etalgeroute 2022 geexposeerd in Hoorcentrum Westerkwartier. Eigenares van het hoorcentrum, Wilgis Schoffelmeijer is de zuster van Jan . Zij hoopt dat Jan -mede door deze expositie in Zuidhorn- postuum meer erkenning en waardering krijgt voor zijn veelzijdige en eigenzinnige werk.

 

Jan Schoffelmeijer (1965-2022)  Van jongs af aan zijn tekenen en schilderen zijn favoriete bezigheden. Daarnaast hield hij ook van allerlei andere creatieve activiteiten, zoals hout- en metaalbewerking of boetseren. Om die redenen wilde Jan naar de kunstacademie om hier zijn beroep van te maken. In 1984 is hij naar de kunstacademie CABK in Kampen gegaan. De kunstacademie bleek echter niet aan zijn verwachting te voldoen. " ik had niet het idee er iets te leren en ik wilde mij niet beperken tot één richting".

Zodoende is Jan in 1988 begonnen als beeldend kunstenaar met ruimtelijk werk en schilderijen. Om in zijn levensonderhoud te voorzien is hij in de decorbouw gaan werken (1996-2004) waar hij allerlei vaardigheden opdeed; het interpreteren van de wensen van een opdrachtgever, het werken onder de druk van een deadline en het schilderen op groot formaat. Daarnaast heeft Jan in die periode nog allerlei andere vaardigheden ontwikkeld zoals het schilderen van portretten, graveren op glas, het ontwerpen van interieurs en meubilair. Met een natuurlijk gevoel voor vorm en kleur en ruimtelijk inzicht zag hij om zich heen allerlei mogelijkheden om iets moois te maken.


Er volgden geregeld exposities in galeries in heel Nederland en werk in opdracht voor verschillende gemeentes, bedrijven en vele particulieren.

Zijn motto: ver(f)fraai uw omgeving met kunst.

Deelnemer Etalageroute 2022

Anneke Ekhart is mijn naam.
Op oud Zink schilder ik graag omdat een prachtige huid heeft.
Portretten of dieren zijn een geliefd onderwerp.
Mijn laatste grote project is de Kuil Silo van de CazemierBoerderij.
Rauwe ondergrond en zeven verhalen over de oorlog in Tolbert. Opdat wij herdenken

 Deelnemer etalageroute 2021

Ik maak grote kleurige abstracte schilderijen van acrylverf.
Verder maak ik keramiekbeelden en doe ik aan beeldhouwen.
Af en toe een cursus of workshop, maar ben verder gewoon amateur.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Deelnemer Etalageroute 2022

 

Bezoekers

Deze maand 2927 | totaal 262470